Huisregels

Club Rum is een groot voorstander van verantwoord alcoholgebruik en adviseert bezoekers van het festival om kennis te vergaren over en te genieten van rum in al haar facetten, maar met mate te drinken. De organisatie van Club Rum gelooft dan ook vooral in kwaliteit boven kwantiteit. Door de aankoop van een entreebewijs voor Club Rum gaat u akkoord met de hierna volgende huisregels:

1. De wettelijk toegestane leeftijd voor verstrekking van alcohol aan jongeren is 18 jaar. De organisatie en beveiligingsmedewerkers kunnen vragen om een identiteitsbewijs om de leeftijd te controleren van bezoekers. Bezoekers onder de 18 jaar hebben geen toegang tot het festival.

2. Bezoekers wordt sterk aangeraden om goed te eten voor en tijdens het festival. Naast eten, wordt bezoekers ook sterk aangeraden voldoende water te drinken tussen het proeven door en af en toe ook even te pauzeren met proeven tijdens het festival. Tijdens het festival staan hiervoor voldoende water coolers waar ook het proef glas kan worden omgespoeld.

3. In het belang van een goede festivalsfeer en vooral de gezondheid van de bezoekers zullen standhouders geen alcohol schenken aan iemand waarvan mag worden aangenomen dat hij/zij teveel alcohol geconsumeerd heeft. De organisatie heeft het recht – al dan niet na het geven van een waarschuwing – u de toegang tot het festival te ontzeggen en/of u te (laten) verwijderen, indien u naar het oordeel van de organisatie:
a) onder zodanige invloed van alcohol bent dat u een gevaar voor uzelf en/of anderen bent en/of hinder veroorzaakt;
b) geweld pleegt of anderen met geweld dreigt en/of anderszins strafbare feiten pleegt;
c) andere aanwijzingen van de organisatie niet strikt opvolgt.

Na verwijdering van het festival wordt niet opnieuw toegang verleend.

4. Beveiligingsmedewerkers en Eerste Hulp medewerkers zijn tijdens alle sessies van het festival aanwezig om te waken over de veiligheid en de gezondheid van de medewerkers, bezoekers en standhouders.

5. Op het entreebewijs is aangegeven voor welke sessie of masterclass het bewijs geldig is.

6. Het betaalmiddel op het festival is een Tot. Eén Tot vertegenwoordigt een waarde van € 1,00. Tijdens het festival zijn Tots te koop bij de organisatie. Niet gebruikte Tots kunnen na afloop worden ingewisseld bij de stand van de organisatie.

7. Tijdens het gehele evenement zal de organisatie er alles aan doen om mensen en goederen te beschermen. De festival organisatie wijst echter uitdrukkelijk elke aansprakelijkheid af:
a) ten gevolge van de effecten van alcoholgebruik in de ruimste zin van het woord;
b) voor schade aan mens en goederen, zulks in de ruimste zin van het woord, door wie of wat dan ook ontstaan;
c) voor en/of ten gevolge van transacties tussen bezoekers, standhouders en/of locatie exploitanten, van welker aard en omvang dan ook.

8. Het is verboden te roken op het festival met uitzondering van de aangewezen rookruimte.