festival-info2019-02-16T16:55:55+00:00

Festival Info

Tickets

De Early Birds tickets á €27,50 zijn te koop tot en met 15 februari.

De prijs van een regulier ticket is €32,50. Hiervoor krijg je het programmaboekje en een proefglas welke je kunt gebruiken om 75% van alle rum gratis te proeven.

De VIP tickets kosten €55 per stuk en je krijgt dan ook het gesigneerde boek Rum & Reggae (Nederlands) van Hans Offringa, 2 Tots en een paar rum samples er bij.

De online kaartverkoop stopt op vrijdag 24 mei om 12 uur PM. Indien er tickets over zijn dan zijn deze aan de deur te koop met een toeslag van €5.

Tickets zijn ook te koop bij de volgende slijterijen:

  • Wijn- en Whiskyspecialist van der Boog, Rijswijk
  • Slijterij Zeewijck, IJmuiden
  • De Druiventuin, Leiden
  • Slijterij de Helm, Pijnacker
  • Library of Spirits, Rotterdam
  • De Bodega, Capelle aan de IJssel
  • Santhe Dranken, Noordwijkerhout

Let op: alle prijzen zijn excl. reserveringskosten. Je hebt alleen toegang tot het festival als je ouder bent dan 18 jaar en in het bezit bent van: een geldig entreebewijs en identificatie.

Chairman reserve
Flor de Cana Club Rum
Ultimatum
Meer merken

Locatie & Bereikbaarheid

Club Rum zal plaats vinden in De Broodfabriek, Volmerlaan 12 in Rijswijk.

Vanaf Station Rijswijk is het ca. 10 minuten lopen naar de Broodfabriek of 2 haltes met tram 17 (richting Wateringen).

Vanaf Den Haag Centraal en Den Haag Hollands Spoor kun je ook tram 17 pakken en uitstappen bij de halte Volmerlaan en 2 minuten lopen.

Club Rum is een groot voorstander van het “niet rijden met drank op” advies. Wij raden het dan ook sterk af om met de auto naar het festival te komen. Gebruik het OV of neem een taxi.

Op loopafstand van De Broodfabriek bevinden zich het 3-sterren Bastion Hotel en het 4-sterren Best Western Plus Grand Winston hotel. Vermeld bij uw reservering bij het Grand Winston Hotel, De Broodfabriek voor een speciaal tarief.

Seminars

Tijdens de masterclasses kun je, in een klassikale setting van maximaal 30 personen, meer leren over het proces van rum maken, specifieke rum merken en rum stijlen. Dit is zowel interessant voor beginnende als ervaren rum drinkers. Tijdens de masterclasses krijg je 4 tot 6 rum te proeven.

Het is niet mogelijk om een masterclass te volgen zonder een toegangskaart voor het festival te hebben gekocht. De kaarten voor de masterclasses kosten € 13,75 en kun je kopen tijdens het kopen van een toegangskaart voor een sessie.

Let op: je hebt alleen toegang tot de masterclass als je in het bezit bent van een geldig entreebewijs. Om op tijd te kunnen beginnen verzoeken we je 10 minuten van tevoren bij de Kleine Zaal te melden.

Seminar middag

Tijd: 13.00 – 14.00
Onderwerp: NTB
Taal: NTB
Presentator: NTB

 

Seminar avond

Tijd: 18.30 – 19.30
Onderwerp: NTB
Taal: NTB
Presentator: NTB

 

Eten & drinken

In de “Eten & Drinken hoek” van de Grote zaal kun je diverse hapjes, bier en frisdrank kopen.

Deze kunnen alleen met contant geld of PIN gekocht worden.

Tots

De meeste rum kan gratis worden geproefd. Sommige exclusievere rum zijn beschikbaar tegen een meerprijs van tenminste 1 Tot extra. Tots kunnen met contant geld of PIN gekocht worden en kosten € 1 per stuk.

Bij de stands staat duidelijk aangegeven voor welke rum extra betaald moet worden.

Let op: je kunt geen flessen rum kopen tijdens het festival!

 

Roken

Roken is verboden in Pakhuis West met uitzondering van de Rookruimte.

Huisregels

Club Rum is een groot voorstander van verantwoord alcoholgebruik en adviseert bezoekers van het festival om kennis te vergaren over en te genieten van rum in al haar facetten, maar met mate te drinken. De organisatie van Club Rum gelooft dan ook vooral in kwaliteit boven kwantiteit. Door de aankoop van een entreebewijs voor Club Rum gaat u akkoord met de hierna volgende huisregels:

1. De wettelijk toegestane leeftijd voor verstrekking van alcohol aan jongeren is 18 jaar. De organisatie en beveiligingsmedewerkers kunnen vragen om een identiteitsbewijs om de leeftijd te controleren van bezoekers. Bezoekers onder de 18 jaar hebben geen toegang tot het festival.

2. Bezoekers wordt sterk aangeraden om goed te eten voor en tijdens het festival. Naast eten, wordt bezoekers ook sterk aangeraden voldoende water te drinken tussen het proeven door en af en toe ook even te pauzeren met proeven tijdens het festival. Tijdens het festival staan hiervoor voldoende water coolers waar ook het proef glas kan worden omgespoeld.

3. In het belang van een goede festivalsfeer en vooral de gezondheid van de bezoekers zullen standhouders geen alcohol schenken aan iemand waarvan mag worden aangenomen dat hij/zij teveel alcohol geconsumeerd heeft. De organisatie heeft het recht – al dan niet na het geven van een waarschuwing – u de toegang tot het festival te ontzeggen en/of u te (laten) verwijderen, indien u naar het oordeel van de organisatie:
a) onder zodanige invloed van alcohol bent dat u een gevaar voor uzelf en/of anderen bent en/of hinder veroorzaakt;
b) geweld pleegt of anderen met geweld dreigt en/of anderszins strafbare feiten pleegt;
c) andere aanwijzingen van de organisatie niet strikt opvolgt.

Na verwijdering van het festival wordt niet opnieuw toegang verleend.

4. Beveiligingsmedewerkers en Eerste Hulp medewerkers zijn tijdens alle sessies van het festival aanwezig om te waken over de veiligheid en de gezondheid van de medewerkers, bezoekers en standhouders.

5. Op het entreebewijs is aangegeven voor welke sessie of masterclass het bewijs geldig is.

6. Het betaalmiddel op het festival is een Tot. Eén Tot vertegenwoordigt een waarde van € 1,00. Tijdens het festival zijn Tots te koop bij de organisatie. 

7. Tijdens het gehele evenement zal de organisatie er alles aan doen om mensen en goederen te beschermen. De festival organisatie wijst echter uitdrukkelijk elke aansprakelijkheid af:
a) ten gevolge van de effecten van alcoholgebruik in de ruimste zin van het woord;
b) voor schade aan mens en goederen, zulks in de ruimste zin van het woord, door wie of wat dan ook ontstaan;
c) voor en/of ten gevolge van transacties tussen bezoekers, standhouders en/of locatie exploitanten, van welker aard en omvang dan ook.

8. Het is verboden te roken op het festival met uitzondering van de aangewezen rookruimte.