Blog
Aangezien het ons doel is om rum als “drank categorie” beter op de kaart te zetten in Nederland, leek het ons belangrijk om een paar misvattingen over rum te bespreken. Dit zullen we doen aan de hand van een serie artikelen die initieel geschreven zijn door Matt Pietrek voor Bevvy magazine
Misvatting #5: Rum heeft geen regels!
Rum heeft geen regels! Dit is het vijfde artikel en laatste artikel in de serie wat betreft misvattingen over rum. In de vorige artikelen hebben we geleerd dat niet alle witte rum hetzelfde zijn, dat rum niet zoet hoeft te zijn, dat donkere rum [...]
Misvatting #4: Oudere Rum is beter!
Oudere Rum is beter! In dit artikel bespreken we waarom een prominent getal (dat wordt gezien als de “leeftijd”) vaak een misleidende indicator van kwaliteit is. Het is allemaal best verwarrend. Je staat (hopelijk) voor een “muur” van rum in de slijterij en probeert [...]
Misvatting #3: Donkere Rum is beter!
Donkere Rum is beter! Na in ons vorige artikel gesproken te hebben over de verscheidenheid in smaakprofielen van witte rum gaan we nu naar het andere uiteinde van het kleurenspectrum om te ontdekken dat de kleur [...]
Misvatting #2: Alle witte Rum is hetzelfde!
Alle witte Rum is hetzelfde! In het eerste artikel leerden we waarom rum niet zoet is, hoewel veel mensen dat wel denken. In dit artikel gaan we het hebben over de perceptie dat alle “witte” rum [...]
Misvatting #1: Rum is zoet!
Rum is zoet! Het is een vaak gehoorde uitspraak: “Rum is zoet want het is gemaakt van suikerriet!” Ja, rum is gemaakt van suiker. Maar dat is ook het geval met andere distillaten zoals bourbon, whisky, [...]